in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Strah i dalje prisutan? Grupa zaposlenika tvrtke Apple odbija se vratiti u urede

Poslali zahtjev

Unatoč popuštanju pandemije COVID-19, mnogi nisu željni povratka u urede. Oko 80 zaposlenika Applea napisalo je u saopćenju Timu Cooku da preispita planove koji zahtijevaju da se zaposlenici vrate u urede u septembru. Većina njih smatra da vodstvo ignorira njihov zahtjev za rad od kuće, umjesto planiranog rada u uredu dva puta sedmično.

Zaposlenici su zatražili od tvrtke da dopusti timovima da odluče ko može raditi na daljinu ili na fleksibilnim lokacijama, te da stvori “jasan plan djelovanja” za smještaj osoba s invaliditetom.

Također, zatražili su detalje o tome kako će lokalni rad utjecati na životnu sredinu, kao i hoće li pitanje vezano za rad na daljinu utjecati na dobivanje posla. Grupa je započela komunikaciju na Slacku i broji oko 2.800 članova, a broj članova raste konstantno, piše Engadget.

Appleov plan za septembar ima oštriji pristup radu od kuće i uglavnom se svodi na povratak u urede. Međutim, brojne druge tvrtke nemaju tako strogi pristup. Twitter će mnogim zaposlenicima omogućiti rad od kuće koliko god žele. Googleov hibridni plan povratka na posao uključuje tri dana rada u uredu, ali i rad na daljinu ovisno o potrebama određenog tima.