in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Neočekivana novost: Apple uvodi važnu promjenu po pitanju iPhone ažuriranja

Uskoro stiže nova nadogradnja sistema

Apple je jučer za predstavljanja iOS-a 15 najavio još jednu važnu i prije svega neočekivanu novost, a tiče se budućih ažuriranja vašeg iPhonea.

Svi korisnici iPhonea i bilo čega na i iz Applea itekako dobro znaju da kad kompanija izbaci novo ažuriranje, nekog velikog izbora nema. Ažurirajte čim prije ili gledajte u onu obavijest o ažuriranju i pokušaj se praviti da je ne vidiš.

Oni koji bi ažuriranje prihvatili odmah, u pravilu bi imali sedmicu ili možda dvije da se predomisle i vrate na prijašnju verziju iOS-a iz ovog ili onog razloga. Najčešće bi to bili nekakvi bugovi, a bilo je i onih kojima se redizajn sučelja nije svidio.

Kako prenosi Gsmarena, Apple će i nakon službenog ažuriranja na iOS 15, koje stiže ove jeseni, nastaviti s ažuriranjima iOS-a 14.

Korisnici iPhonea će tako u Postavkama ažuriranja na odabir imati preuzimanje i ažuriranje na novi iOS 15 ili se ipak zadržati na iOS-u 14, no i dalje primati ona važna kritična i sigurnosna ažuriranja.

To je blago rečeno nečuveno za Appleov tabor i u neku ruku najavljuje potencijalnu fragmentaciju od koje Android platforma pati oduvijek. Javna beta verzija iOS-a 15 dostupna će biti u julu, a službena verzija stiže krajem ljeta, vjerovatno u septembru s iPhone 13 serijom.