in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

PES 2020 ažurirat će timove za Euro 2020 pred sam kraj Eura 2020

Nova ažuriranja

Tvorci PES serijala još su jednom iznevjerili fanove nakon što je najavljeno da će ekipa za Euro 2020 ažurirati skoro pred sam kraj tog takmičenja.

Neki će reći kako serijal Pro Evolution Soccer nema problem s licencama – modding zajednica pokrpa i nadoda sve što fali, a katkad to i naplati. No, premda PES možda nema problem s licencama, očito ima problem s Konamijem koji nikako da obavi svoj posao na vrijeme. Već se godinama događa da prvo lansiraju nešto, a sadržaje koji su trebali biti dostupni odmah ažuriraju tek kasnije. Svake godine ista priča i svake godine iste isprike – pa tako i u 2021.

Naime, uskoro će se održati Euro 2020 – onaj koji je prošle godine odgođen zbog pandemije. Ako se sjećate, PES 2020 je dobio svoje službeno licencirane Euro 2020 sadržaje premda se turnir zapravo nije održao, a sad kad se turnir održava ti su sadržaji zastarjeli. Postave timova za Euro 2020 u PES 2020 nisu usklađene sa stvarnim postavama. Bit će, jednoga dana, ali tek kad Euro 2020 uđe u završnu fazu.

Konami je najavio da će lansirati Data Pack 7.0 tek krajem šestog mjeseca, što znači dvije sedmice nakon što Euro 2020 krene. Ili u prijevodu – onda kada više nikoga neće biti briga. Fanovi PES-a stoga se još jednom moraju uzdati u modding zajednicu umjesto da svoj posao obave ljudi koji rade na samoj igri.

U Konamijevu obranu, nisu još svi nacionalni savezi objavili koji će igrači nastupati na Euru 2020. Međutim, to bi trebalo biti poznato do šestog mjeseca – minimalno sedam dana prije početka Eura.

Kako na turniru ne nastupa stotinu i nešto momčadi, ažuriranje nacionalnih sastava je posao koji se može obaviti u jednom danu, što će PES zajednica vjerovatno i demonstrirati. Konamiju bi život bio puno jednostavniji da plate ljude koji bi im posao obavili na vrijeme, umjesto da se ponovno sramote pred vjernim fanovima.