in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Nintendo najavio Game Builder Garage – igru za izradu igara

Svako može biti programer

Tvrtka Nintendo u šestom će mjesecu lansirati potpuno novu igru Game Builder Garage, koja je zapravo alat za izradu drugih igara i učenje programiranja.

Igre za pravljenje igara uglavnom okupljaju vrlo vjernu zajednicu igrača. Roblox je platforma koja definitivno prednjači ispred svih drugih, no solidne rezultate zabilježili su i Sonyjev Dreams te Nintendov Super Mario Maker serijal. Potonji naslov bio je Nintendov set za slaganje igara, no kroz Nintendo Labo tvrtka je dostavila i priliku za učenje osnova programiranja. Ta će se prilika sada pretvoriti u samostalnu igru za Nintendo Switch konzolu.

Game Builder Garage je nova Switch ekskluziva koja stiže već za mjesec dana – 11. 06. 2021. Po cijeni od 30 eura, ova će “igra” omogućiti igračima da kroz interaktivni trening shvate principe programiranja i izrade videoigara. Uz razradu kontrola, dizajniranje gameplaya, ubacivanje efekata i sl., igrači će moći razviti rudimentarne 2D igre te ih podijeliti s drugima putem interneta, navodi Hcl.hr.

Zgodna stvar je i to što će ovo biti jedna od rijetkih aplikacija na Switch konzoli koja će podržavati kontrolu mišem, tako da miš spojite na baznu stanicu (dock) same konzole.