in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Uznemirujuća rečenica prošle je godine guglana čak 178 miliona puta!

‘Ubit ću je’

‘Ubit ću je kad dođe kući’ zastrašujuća je rečenica koja je prošle godine ‘guglana’ čak 178 miliona puta.

Kaznena djela nasilja u obitelji su drastično porasla prošle godine u odnosu na godinu ranije. Velika Britanija je objavila kako je dvije trećine žena koje su inače zlostavljane pretrpjelo još više zlostavljanja u 2020. godini tijekom pandemije koronavirusa. Tri četvrtine njih izjavilo je kako su zbog ‘lockdowna’ ostajale u nasilnim vezama.

Istraživanje koje je objavljeno u časopisu ‘The Journal of General Psychology’ pokazalo je kako je zatvaranje zbog sprečavanja širenja zaraze imalo dvije vrlo negativne posljedice, povećan broj ubistava žena, ali i samoubistava.

Kako piše Unilad, otkriveno je i kako je rečenica ‘kako kontrolirati svoju suprugu’ pretraživana čak 165 miliona puta, 67 posto više nego u 2019. Isto toliko puta guglana je i rečenica ‘kako udariti ženu da niko ne sazna’, dok je rečenica ‘ubit ću je kad dođe kući’ pretraživana 178 miliona puta, što je 39 posto više nego godinu ranije, piše Unilad.

Također, 107 miliona puta u Google je upisano ‘on će me ubiti’ što je za 84 posto više nego 2019. ‘Tuče me sve vrijeme’ pretraživano je 320 miliona puta što je 39 posto više nego godinu ranije.

Najviše je pretraživana rečenica ‘pomozite mi, neće otići’ koja je u Google upisana čak 1,22 milijarde puta, što je 95 posto više nego 2019. godine.