in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Često pišete preko mobitela? Ova tipkovnica nudi 40 jezika i dovršava riječi!

Automatski dovršava riječi

Nova verzija nudi pisanje teksta na četrdesetak jezika, a automatski dovršava riječi (i fraze) koje pišete.

Typewise je izdao verziju 3.0 svoje tipkovnice za pisanje na mobilnim uređajima, kojeg koristi više od pola milijuna ljudi. Aplikaciju istoimene švicarske tvrtke već koristi više od pola miliona ljudi.

Novi Typewise pogoni umjetna inteligencija, koja se koristi za automatsko dovršavanje riječi koju pišete – ili cijelih fraza. Prilikom instalacije, birate na kojim ćete jezicima pisati. Dostupan je i hrvatski, kao i različite varijante svjetskih jezika: primjerice, njemački se nudi u književnoj, švicarskoj i austrijskoj varijanti. Jezik se automatski prebacuje, objašnjava portal Računalo, a umjetna inteligencija i nudi sugestije – koje je lako odbaciti potezom prsta ulijevo (i vratiti potezom prsta udesno). Potez prsta prema gore dodaje veliko slovo na početak riječi koju ste upisali, a zadržavanje na slovu omogućuje odabir akcenta (primjerice ę ili č).

Za razliku od Googleove tipkovnice, koja također nudi mogućnost automatskog ispravljanja riječi, ova radi i offline, kada niste spojeni na Internet, a uči na svojim greškama: prihvatit će i zapamtiti riječi koje ste odbili. Razlika je i u tome što će predložiti cijelu frazu, a ne samo pojedinu riječ.

Nova verzija podržava temu koju ste odabrali u sustavu (dan/noć) te nudi mnoštvo vlastitih tema. Tako možete odabrati „klasične“ tipke umjesto onih oblika očekivanje pčelinjeg saća, po kojima je Typewise prepoznatljiv.

Typewise je dostupan za Android i iOS, a uz besplatnu verziju nudi se i Typewise PRO koji nudi dodatne mogućnosti.