sie.com
in , ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Zašto pakiranje PS5 konzole izgleda drugačije u usporedbi s prethodnim pakiranjima?

Materijali koji se mogu reciklirati i manje plastike

Tijekom posljednjih 50 godina upotreba plastike u svijetu povećala se oko dvadeset puta, ali stope recikliranja i dalje su niske na oko 9%. To je doprinijelo povećanom zagađenju svjetskih oceana, što je razlog za sve veću zabrinutost.

Sada je potrebno poduzeti mjere kako bi se to promijenilo i zaštitili ugroženi morski ekosustavi. Zbog toga je Sony Corporation 2020. godine pokrenuo plan “Green Management 2025”  koji je uslijedio odmah nakon pokretanja projekta „One Blue Ocean Project“. To uključuje obvezu uklanjanja upotrebe plastike u novo dizajniranom pakiranju malih proizvoda do 2025. godine i smanjenje količine plastične ambalaže za 10% za ostale proizvode.

Tijekom posljednjih nekoliko godina SIE je uveo niz koraka za smanjenje upotrebe plastike u pakiranju proizvoda. Primjerice, u ambalaži PlayStation 4 periferije, kao što je bežični kontroler DUALSHOCK 4, korišteno je oko 70% reciklirane PET plastike za izloge i „vješalice“ na sjevernim i južnoameričkim i europskim tržištima. Kako bi ispunili plan Sonyjevih novih obveza, u SIE su odlučili napraviti korak dalje u ponudi proizvoda za PS5.

PlayStation 5 pakiranje: Materijali koji se mogu reciklirati i manje plastike

Materijali koji se koriste za pakiranje PS5 konzole i pribora dizajnirani su tako da se mogu u potpunosti reciklirati, a ovisno o proizvodu, PS5 pakiranje po jedinici iznosi između 93-99% bez plastike (težinski).

Iako je još puno posla ispred njih, postoji niz poboljšanja koja su u SIE primijenili da bi to postigli:

  • Dizajniranje ambalaže koja se može u potpunosti reciklirati
  • Izbjegavanje korištenja ekspandiranog polistirena ili plastike u ambalaži, upotrebom kartonskih umetaka i ladica od papirnate mase
  • Zamjena plastičnih kabelskih vezica papirnatim kabelskim vezicama
  • Uklanjanje plastičnih zaštitnih vrećica koje se koriste za kabele i priručnike s uputama gdje je to moguće
  • Zamjena plastičnih prozorčića na zatvorenim kutijama za PS5 dodatke
  • Uvođenje sklopivih, umjesto lijepljenih držača na vanjskoj ambalaži

Dodatno će u Europi tijekom 2021. testirati korištenja polipropilena recikliranog iz postindustrijskog otpada u proizvodnji kutija za fizičke kopije igara u Europi.

Na SIE Blogu ovdje možete pročitati više o napretku Sony Interactive Entertainmenta (SIE) u ovom području.