in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY

Google testira memoriju: Uskoro stiže nadogradnja koja će iznenaditi mnoge!

Podsjetnik za sve

Podsjetnik će vas na vrijeme podsjetiti na bilo što – kako ne bi morali sami pamtiti. Uz to će automatski zakačiti dodatne sadržaje.

Svi mi koristimo memorije mobilnih uređaja kao zamjenu za našu memoriju – u našem mozgu, da ne moramo pamtiti mali milijun stvari – i da nas oni mogu u pravom trenutku podsjetiti na njih.

Svako od nas je navikao spremati te podatke na svoje vlastito, posebno mjesto (ili mjesta – primjerice, podsjetnike vezane uz poslovne obaveze na jedno, a one privatne prirode na drugo mjesto).

Google je u testne verzije svog Assistanta za mobilne uređaje ugradio funkciju Memory koju opisuje kao „brz, jednostavan način da sve spremite i nađete na jednom mjestu“. To može biti bilo koja ideja koja vam padne na pamet, u obliku zabilješke, po potrebi zajedno sa slikama, snimkama, linkovima na web stranice, kontaktima, adresama…

Google obećava da će postupak biti dovoljno pametan da automatski spremi sve potrebne dodatne podatke, te da vas u pravom trenutku podsjeti na njih, navodi The Verge.

Na primjer, ako se radi o putovanju: spremit će karte te vas podsjetiti da danas putujete. Odmah će ponuditi i linkove da provjerite status leta ili vremensku prognozu za odredište.

Memory je još uvijek u testnoj fazi (navodno ju testiraju Googleovi zaposlenici) a Google nije dao nikakvu informaciju kada možemo očekivati novu mogućnost na našim mobitelima. Ostaje da se vidi i kako će Google zaštititi našu privatnost.