Twitter
in

Trump se vraća na društvene mreže, ali ovaj put pokreće vlastitu platformu

Bivši američki predsjednik Donald Trump vraća se na društvene mreže, ali ovaj put s vlastitom uslugom. Ove informacije dolaze od jednog od Trumpovih viših savjetnika.

Jason Miller, dugogodišnji savjetnik Donalda Trumpa, rekao je da će se Trump za otprilike dva ili tri mjeseca vratiti na društvene medije sa svojom vlastitom platformom. Također, dodao je da će platforma privući desetine miliona novih korisnika te da će potpuno redefinirati “igru”.

“Ovo je nešto za što mislim da će biti najzanimljivija karika na društvenim mrežama i potpuno će redefinirati igru. Svi će čekati i pratiti što predsjednik Trump radi i što će objaviti”, poručio je Jason Miller u razgovoru za Fox News.

Ipak, Miller je objasnio da u ovom trenutku ne može pružiti puno detalja, ali otkrio je da su se Trumpu obratile brojne tvrtke te da pregovara s timovima oko nove platforme.

Najava dolazi nakon što je Trump trajno blokiran s Twittera i drugih društvenih mreža. Trump je bio vrlo aktivan na toj platformi prije i za vrijeme svog mandata.

Blokade su uslijedile nakon nereda na Kapitolu 6. januara ove godine.