in

Netflix testira opciju koja bi trebala onemogućiti dijeljenje šifre s drugima

Nakon mnogobrojnih najava, Netflix konačno poduzima prave mjere protiv dijeljenja šifri. Trenutno se provodi testiranje opcije zahvaljujući kojoj će oni koji koriste tuđe šifre dobijati poruku da će s gledanjem moći nastaviti samo ako žive s vlasnikom računa, piše Indie Wire.

Sadržaj poruke izgleda ovako: „If you don’t live with the owner of this account, you need your own account to keep watching“. Nakon poruke, korisnicima će biti ponuđena potvrda identiteta kako bi mogli nastaviti uživati u programu. Opcija se za sad testira na ograničenom području, a vlasništvo računa će se potvrđivati pomoću koda koji će stizati SMS-om ili e-mailom.

Ovakav potez predstavlja prekretnicu u poslovanju Netflixa, s obzirom da se do sad ništa konkretno nije poduzimalo protiv dijeljenja računa.

Korištenje istih računa je dozvoljeno ako su gledatelji članovi istog domaćinstva, a streaming servisi su se prema ovom problemu ranije odnosili s više razumijevanja. Čini se da se to polako ali sigurno mijenja jer dijeljenja računa umanjuju zaradu streaming servisa. Očekuje se da će servisi u budućnosti pronalaziti rigoroznije i djelotvornije mjere koje će korisnike nagnati na plaćanje usluge koju koriste.