in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Apple će uložiti više od milijardu eura u stvaranje Evropskog silicijskog dizajn centra u Minhenu

Apple je najavio otvaranje svog Evropskog silicijskog dizajn centra u Minhenu, čime će taj njemački grad postati Appleovo razvojno sjedište u Evropi.

Naime, Minhen je već Appleov najveći inženjerski centar s više od 1.500 inženjera iz više od 40 zemalja koji rade na različitim projektima – od upravljanja energijom do bežične tehnologije.

Novi centar uključuje i ulaganje od više od milijardu eura u istraživanje i razvoj u sljedeće tri godine.

– Ne mogu biti uzbuđeniji zbog svega što će naš inženjerski tim u Minhenu otkriti – od istraživanja novih granica 5G tehnologije to nove generacije tehnologije koja će donijeti snagu, brzinu i povezivost svijetu, istakao je Tim Cook, šef Applea, dodavši kako je Minhen ključno mjesto za Apple u posljednje četiri decenije.

Kako ističu iz Applea, ovo proširenje posljednji je korak u Appleovim dugotrajnim nastojanjima za izgradnjom tima inženjera svjetske klase u Minhenu i širom Njemačke.

Novi centar biti će dom i za sve veći mobilni odjel u Appleu te će postati najveće Appleovo evropsko mjesto za istraživanje i razvoj mobilnih bežičnih poluprovodnika i softvera.

Novi veliki centar prostirat će se na 30.000 metara kvadratnih u središtu Minhena, a u Appleu očekuju da bi se useliti mogli krajem 2022. godine.

Kao i svi drugi Appleovi uredi širom svijeta, koristit će u potpunosti obnovljivu energiju, ističu iz Applea.