in ,

WhatsApp uvodi novu funkciju kako bi vratio povjerenje korisnika

Kako bi vratio povjerenje korisnika, WhatsApp navodno radi na dodatnoj mjeri zaštite sigurnosnih kopija korisničkih računa koja uključuje šifru od osam ili više znakova.

WhatsApp navodno radi na poboljšavanju sigurnosti sigurnosnih kopija na oblaku uvođenjem šifre koja će enktiptirati sigurnosnu kopiju i učiniti je dostupnom samo vlasniku računa. WABetaInfo je prva objavila vijest o navodnom razvoju ove funkcije, a u najnovijem izvještaju prikazala je navodne slike ekrana na kojima se usluga enkripcije vidi u iOS i Android verzijama aplikacije.

Na slikama piše: ‘Kako bi zaustavili neautorizovani pristup vašoj iCloud Drive sigurnosnoj kopiji, možete aktivirati šifru koja će osigurati buduće sigurnosne kopije’ i ‘Ova šifra će vam trebati kad odlučite vratiti poruke iz oblaka’. Aplikacija nakon toga traži koristnika da protvrdi broj telefona i napiše šifru od minimalno osam znakova.

Te šifre ćemo, čini se, morati jako dobro čuvati, obzirom da Facebook tvrdi da ‘WhatsApp neće moći pomoći oko vraćanja zaboravljenih šifri.

Premda su razgovori u WhatsAppu enkriptirani, što znači da ih mogu čitati samo primatelj i pošiljatelj, usluga upozorava da ovakva vrsta zaštite ne vrijedi za sigurnosne kopije pohranjene na Google Drive i iCloud. U trenu kad završi na tim serverima, sigurnosna kopija je odgovornost pružatelja tih usluga koji su se tijekom prošlih par desetina godina otvorili prema zakonodavcima s ispravnim nalozima za pretragu.

Unošenje šifre, barem sudeći prema WhatsAppu, pomaže u spašavanju sigurnosne kopije od lopova.