in

LOLLOL LOVELOVE

Procurile prve fotografije novog električnog gorostasa koji priprema Volkswagen

Volkswagen je do sada predstavio dva modela svojih električnih vozila baziranih na novoj platformi MEB s kojima kreće u borbu za osvajanje tržišta s Teslom i sve većim brojem automobilskih kompanija koje su započele s elektrifikacijom. Za VW-ov model ID.3 možemo reći da je Golf nove/električne generacije, dok je ID.4 SUV koji cilja na slično tržište kao i Teslin Model Y.

Na mreži su se već pojavljivale glasine o nadolazećim modelima poput manjeg i jeftinijeg modela ID.1, automobila koji bi u električnom svijetu trebao preuzeti ulogu kakvu sada ima Up. No čini se kako u njemačkoj kompaniji pripremaju i tešku artiljeriju, odnosno veliki SUV koji bi mogao čak imati i treći red sjedala pa bi se u njemu moglo voziti do sedam ljudi.

Treba naglasiti da službene informacije o modelu ID.6 još nisu objavljene, a što možemo očekivati, otkrile su nam fotografije koju su prenijeli mediji koji prate automobilsku industriju.

Temelj ovog modela također će biti platforma MEB, a bit će baziran na konceptu ID.ROOMZZ, koji je prikazan još 2019. Iz VW-a tada su najavili kako će ROOMZZ imati dva električna motora ukupne snage veće od 300 KS, bit će opremljen baterijom od 82 kWh, a s jednim punjenjem doseg bi trebao iznositi do 450 km (prema WLTP-u). Automobil će podržavati brzo punjenje pa bi nakon pola sata na punionici kapacitet baterije trebao iznositi 80 posto, piše Zimo.

Fotografije koje su objavljene u Kini pokazuju da su njemački dizajneri ublažili dizajn konceptnog vozila pa ID.6 više podsjeća na ostala dva modela iz serije ID nego na ID.ROOMZZ. Službene informacije o samom automobilu i njegovim opcijama, kao i prve službene slike, trebali bismo saznati i vidjeti uskoro, tvrde na Electreku te je već sada jasno kako će, osim što će biti najveći, ovo biti i najskuplji VW-ov električni automobil.