in

Tri nove Netflixove serije koje trebate pogledati

Nova sezona serije “The Crown”, prva sezona serije “Ratched” i druga sezona serije “The Haunting of Bly Manor”, tri su nova Netflixova ostvarenja koja biste trebali pogledati.

The Crown

Četvrta sezona popularne i hvaljene Netflixove serije “The Crown”, na ovoj streaming platformi bi se trebala pojaviti 15. novembra. Ona prati intrige britanske kraljevske porodice kroz historiju i bliži se polako 21. vijeku, pa je na redu era neprežaljene princeze Diane. Za mnoge je to dio serije koji su najviše iščekivali, a nekoliko promotivnih fotografija koje je Netflix objavio zagolicale su maštu fanova, koji djeluju poprilično zadovoljno onime što su zasad mogli da vide.

Ratched

Nova serija producenta Ryana Murphyja, koji stoji iza serija Scream Queens i Američka horor priča, nosi naziv Ratched i stigla je na Netflix. Serija je toliko uspješna da je tokom prvog vikenda emitovanja zauzela poziciju najgledanije u dobrom dijelu svijeta.

Prva sezona serije Ratched ima osam epizoda, a svaka od njih traje između 50 i 60 minuta.

Sve epizode dostupne su na Netflixu još od 18. septembra, a ovo je trailer za prvu sezonu:

The Haunting of Bly Manor

Netflix je najavio da će druga sezona horor serije The Haunting of Hill House, koja nosi naziv The Haunting of Bly Manor stići ove jeseni.

“Bly Manor” za razliku od “Hill House” je gotska ljubavna priča sa horor elementima, dok je njegov prethodnik bio psihološka drama sa elementima horora. Iako su očekivanja bila da će druga sezona Flanengovog rada biti zlokobna ideja o ukletoj kući, zapravo je tragedija o autsajderima koji su progonjeni svojom prošlošću zbog koje ne mogu da imaju ni dostojanstvenu budućnost.