in

U Srbiji pokrenut diplomski studij posvećen razvoju videoigara

Inicijativa Digitalna Srbija i Univerzitet u Kragujevcu otvorili su upise za dva diplomska programa posvećena razvoju videoigara.

Master, odnosno diplomski specijalistički studij je namijenjen studentima koji imaju 240 ECTS bodova. Upisane studente čeka trosemestralni program i predmeti kao što su digitalna animacija, 3D modeliranje, principi zvuka i muzike u računarskim igrama i sistemi virtuelne realnosti. Naglasak će biti stavljen i na poslovne vještine potrebne za uspjeh na globalnom gaming tržištu, a posebno na preduzetništvo.

Predavači su profesori sa tehničkih fakulteta u Srbiji, s Filološko-umjetničkog fakulteta, ali i iz inostranstva i iz kompanija u Srbiji koje se bave razvojem igara kao što su Playrix RS, Ubisoft i 3Lateral. Program uključuje i osmosedmičnu stručnu praksu u nekoj od kompanija uključenih u program.

– Mi imamo procese za zapošljavanje koje kandidati trebaju proći i često imamo slučaj da dođe neko ko ima puno znanja iz drugih područja. ali im fali i neko znanje iz gaming industrije. Ovaj master program će im puno pomoći u smislu unaprjeđenja znanja, ali i da se istaknu tokom procesa i lakše dođu do zaposlenja – rekao je Adrian Đura, direktor podružnice Ubisofta u Srbiji.