in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Predstavljen električni bicikl dostojan imena Harley-Davidson

Da se vremena mijenjaju i da nijedna tradicionalna automobilistička i motociklistička kompanija više ne smije zapostaviti električnu revoluciju, vidjeli smo i na primjeru Harley-Davidsona.

Legendarna kompanija s tradicijom dužom od stoljeća već je predstavila svojprvi električni motocikl LiveWire, a nedavno su dali do znanja kako njihovi planovi vezane uz električne motore nisu vezani samo uz motocikle, već i za – električne bicikle.

Ove sedmice kompanija je objavila službene planove za to tržište te su pokrenuli odvojenu kompaniju koja će biti specijaliziranu isključivo za e-bicikle. Posebno je zanimljivo ime novog brenda – Serial 1 Cycle Company. Naime, ime je nastalo po uzoru na prvi motocikl koji je razvio Harley-Davidson, model “Serial Number One”, predstavljen daleke 1903. godine. Iz HD-a su za The Electrek komentirali da su s prvim modelom njihova motocikla zauvijek promijenili “način na koji se svijet kreće” te se nadaju da će sada promijeniti i način na koji se biciklisti kreću.

Cilj male grupe entuzijasta i zaljubljenika i motocikle i bicikle, naglašavaju u kompaniji je dizajnirati i razviti e-bicikl dostojan imena Harley-Davidsona, pri čemu će u prvom planu biti premium proizvodi i iskustvo. Kompanija je prikazala konceptni bicikl Serial 1 napravljen po uzoru na prvi motocikl iz 1903. godine, no nisu objavili neke dodatne informacije o njemu tako da ne znamo snagu motora, izdržljivost baterije, kao niti cijenu. Više informacija bi trebali saznati 16.novembra (tako se barem navodi na njihovoj stranici), a početak prodaje možemo očekivati u proljeće sljedeće godine.

Obzirom na to o kojem se brendu radi, jasno je kako njihovi e-bicikli neće biti namijenjeni svima, već prvenstveno onima koji su spremni platiti premiumcijenu za iskustvo koje donose proizvodi, odnosno brend Harley-Davidsona.

Back to Top

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website. %privacy_policy%

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Send this to a friend