in

LOLLOL

Rekviziti iz poznatih filmova na aukciji, najsuplji svijetleći mač iz “Ratova zvijezda”

Početkom decembra sprema se prava poslastica za ljubitelje filmske industrije – na meniju će biti predmeti iz filmova “Zgodna žena”, “Matrix 2”, “Ratovi zvijezda – Osveta Sita”, “Osmi putnik” i “Lavirint”.

Aukcijske cijene su već poznate.

Prop Store, jedan od najpoznatijih sajtova sa filmskim i televizijskim stvarima 1. i 2. decembra organizuje svoju godišnju aukciju predmeta iz velikih hitova. Iako još nije objavljen cijeli katalog, po najavama koje su procurile u javnost, ove zime će se u ponudi naći sjajne stvari iz filmova “Zgodna žena”, “Matrix 2”, “Ratovi zvijezda – Osveta Sita”, “Osmi putnik” i “Lavirint”.

Čizme iz “Zgodne žene” (1990)

Za one koji vole romantične komedije, na aukciji će se nuditi crne lakovane čizme preko koljena iz filma “Zgodna žena” koje je nosila Džulija Roberts. Procjene kažu da će se čizme prodati za cifru između 13 i 19 hiljada dolara.

Kostim Nea iz “Matrixa 2” (2003)

Fanatici naučne fantastike boriće se za potpuni autfit Kijana Rivsa, odnosno Nea iz “Matrixa 2”. Smatra se da će kostim koštati negdje između 52 i 78 hiljada dolara.

Svijetleći mač iz “Ratova zvijezda – Osveta Sita” (2005)

Najskuplji predmet na ovogodišnjoj aukciji biće svijetleći mač Obija-Van Kenobija, kojeg je igrao Ivan Mekgregor. Njegova cijena mogla bi da dostigne neverovatnu cifru između 103 i 155 hiljada dolara.

Glava vanzemaljca iz “Osmog putnika” (1979)

Isti cjenovni rang  kao Neovo odelo iz “Matrixa” imat će i mehanička glava vanzemaljca, koja je korištena pri snimanju specijalnih efekata u Skotovom sci-fi hororu.

Predmeti iz filma “Lavirint” (1986)

Kristalna kugla, potpisane fotografije, kao i ulaznice za party povodom završetka snimanja kultnog filma Džima Hensona, u kojem je Dejvid Boui igrao glavnu ulogu, trebale bi zaraditi oko 15 hiljada dolara.

Pored predmeta iz ovih kultnih filmova, u ponudi će se naći i Džokerov šešir iz “Betmena” snimljenog 1989. godine.

Šešir koji u ovom filmu nosi Džoker, odnosno Džek Niklson procijenjen je na 26 do 38 hiljada dolara, dok je Džokerova kravata iz “Crnog viteza” (2008) u kojem je poludjelog komičara glumio Hit Ledžer, na 10 do 13 hiljada.