in

LOLLOL TUGYTUGY WOWWOW

LG napravio masku koja pročišćava zrak

Svaka komponenta zamjenjiva i može se reciklirati

Kompanija LG je odlučila napraviti PuriCare Wearable pročišćivač zraka koji ima par ventilatora s tri brzine i par filtera koji podsjećaju na HEPA filtere koji se nalaze u LG kućnim pročišćivačima zraka, piše Engadget.

Korištenje je jednostavno, dišite normalno, a unutar ugrađenog “respiratornog senzora” detektovat će se koliko brzo dišete, jačina disanja, kako bi mogli postaviti brzinu ventilatora. Iz kompanije LG očekuju da će ljudi ovu spravu nositi satima, pa baterija od 820 mAh može raditi i do osam sati uz samo jedno punjenje. Različiti sistemi iznutra dizajnirani su kako bi osigurali da disanje bude “bez napora” uprkos nošenju oe sprave na licu.

Kad se ne koristi, maska sadrži kućište za odlaganje koje ima ultraljubičaste LED lampice koje će dezinfikovati površinu dok se maska puni. Također, može se povezati s vašim pametnim telefonom i reći vam kad filtere treba zamijeniti. LG tvrdi da je svaka komponenta zamjenjiva i da se može reciklirati.

Cijena ovog uređaja još nije poznata, ali pretpostavlja se da ćemo više informacija dobiti na IFA press-konferencii LG-a koja je najavljena za septembar ove godine.