in

Lady Gaga nakon sedam godina ponovo na MTV VMA

MTV je zvanično potvrdio da će se ovogodišnja ceremonija dodjele MTV VMA nagrada održati online

MTV je nastavio sa objavljivanjem velikih imena zvijezda koje će 30. avgusta nastupati na VMA dodjeli nagrada, među kojima je i pop diva Lady Gaga.

Ovo će biti prvi put nakon sedam godina da se Gaga pojavljuje na čuvenoj sceni VMA dodjele nagrada, gdje je, prema mišljenu kritičara, i zvanično započela svoju kontroverznu karijeru – nastupajući 2009. godine sa pjesmom “Paparazzi”, kada je performans završila umazana vještačkom krvlju. Ona se nakon toga još nekoliko puta pojavila na pomenutoj sceni, posljednji put 2013. godine kada je nastupala sa pjesmom “Applause”.

MTV je zvanično potvrdio da će se ovogodišnja ceremonija dodjele MTV VMA nagrada održati online, a da će pojedinačni nastupi zvijezda biti održani na otvorenom širom Njujorka, s minimalnom, ili nikakvom publikom.

Korejska grupa BTS, Doja Cat i Jay Baldwin su prvi izvođači koji su potvrdili svoje nastupe na ovogodišnjem takmičenju. Njima su se sada pridružili i muzičar The Weeknd, ali i pop zvijezda Lady Gaga.

Pop zvijezde Lady Gaga i Ariana Grande dominiraju ovogodišnjom dodjelom, te su osvojile ukupno devet nominacija za pjesmu “Rain on me”, uključujući i onu za video godine.

Odmah u stopu ih prate i tinejdž zvijezda Billie Eilish, ali i muzičar The Weekend. Ovogodišnja dodjela nagrada ima i dvije nove kategorije – nagrada za najbolji video od kuće i nagrada za najbolji karantinski nastup.

Ovogodišnja dodjela će biti održana 30. avgusta, a kako je MTV ranije naveo, održaće se online.