in

LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Nevjerovatan video: Kako izgleda karantina u stanu od devet metara kvadratnih

Australijanka Kejt Džouns živi već tri godine u Parizu u stančiću od devet metara kvadratnih

Australijanka Kejt Džouns živi već tri godine u Parizu u stančiću od devet metara kvadratnih. Međutim, zbog mjera zabrane kretanja zbog širenja korona virusa koje su u toj zemlji ušle u osmu sedmicu, provodi znatno više vremena u ovom malom prostoru nego što je navikla.

U sobici ima sve – kuhinju, radni sto, krevet…-

-Voljela bih da imam baštu i vrt, nikada to više u životu nisam poželjela nego sada… da stopalima osjetim travu i da budem napolju i uživam u plavetnilu neba- priča Džouns za Rojters.

“Ne mogu da kažem: “Ok, sad ću da radim u ovoj sobi, a ovdje ću da večeram”, dodala je ona, opisujući maleni prostor u kome stanuje.

Da soba ne bi izgledala kao neka vrsta kaveza, Kejt je napravila plan, tako da je određeni dio prostora ogradila tako da se u njemu samo odmara, čita i radi, a počela je da uzgaja šargarepu, nanu, suncokret, avokado u stanu. Kako kaže, ovo ju je smirilo.

-Pomoglo mi je da vidim nešto da se polako mijenja, umjesto da pritiskam sebe šta moram da naučim ili postignem… Stresirala sam se da naučim neku novu vještinu zato što imamo toliko vremena na raspolaganju- istakla je Kejt, koja je po zanimanju ilustrator.

Kejt ističe da sada uživa u životnom prostoru i raduje se povratku života u normalu.

-Prvo što ću da uradim jeste da odem u park i napraviću piknik, to će biti pravo uživanje. Možda ću čak da odem da sjednem pored rijeke i da uživam u suncu i svježem vazduhu, Takođe, jedva čekam da zagrlim prijatelje- priča ova Australijanka.

Francuska je uvela oštre mjere zabrane kretanja 17. marta i blokirala kompletnu zemlju. Prema posljednjim podacima, u toj zemlji je 170.551 osoba zaražena korona virusom, 25.531 osoba je preminuo.