in

Zavirite u najluksuzniji polarni kruzer na svijetu

Polarni kruzer Scenic Eclipse, koji je za australsku Scenic Grupu izgrađen u pulskom Uljaniku, uplovio je u riječku luku u kojoj će ostati na mrtvom vezu do kraja godine i do sljedeće sezone, odnosno dok se ne smiri pandemija koronavirusa

Polarni kruzer Scenic Eclipse, koji je za australsku Scenic Grupu izgrađen u pulskom Uljaniku, uplovio je u riječku luku u kojoj će ostati na mrtvom vezu do kraja godine i do sljedeće sezone, odnosno dok se ne smiri pandemija koronavirusaPolarni kruzer Scenic Eclipse, koji je za australsku Scenic Grupu izgrađen u pulskom Uljaniku, uplovio je u riječku luku u kojoj će ostati na mrtvom vezu do kraja godine i do sljedeće sezone, odnosno dok se ne smiri pandemija koronavirusa.

Riječ je o jedinstvenom luksuznom putničkom brodu tog tipa u svijetu, dugačkom 168 metara i širokom 21,5 metara.

Namijenjen je za prijevoz 237 putnika, za plovidbu svim morima, uključujući i polarna i tropska područja, za što je posebno opremljen.

Ovaj luksuzni kruzer ima osam paluba, 114 kabina koje su luksuzni apartmani s dnevnom sobom i verandom, a uključena je i usluga batlera. Prema pisanju Robb Reporta, Owner’s Penthouse Suite velik je impresivnih 247 kvadratnih metara, a spa apartmani uključuju jacuzzi, parnu kupatlo i terapiju svjetlom.

U sklopu kruzera nalazi se čak deset restorana s različitom ponudom hrane, od azijske do francuske kuhinje. Tu je i osam barova u čijoj se ponudi nalazi preko sto vrsta vrhunskih viskija.

Na brodu se također nalazi Senses Spa koji uključuje bazene u skandinavskom stilu, teretanu i studio za pilates, kao i frizerski salon.

Poželite li istraživati područja koja posjećuje, tu su dva helikoptera od kojih svaki može primiti šestero ljudi, gliseri te podmornica, nazvanu Scenic Neptune, koja također može primiti šestero ljudi, a zaranja do dubine od 300 metara.

Uz sav ovaj luksuz, jasno je da ni cijena nije mala. Najjeftinije karte koštaju 6395 dolara.

Čini se ipak da do daljnjega nitko neće uživati u ovoj raskoši. Brod je u riječku luku uplovio s minimalnim brojem članova posade, a posada je na moru već dva mjeseca, piše Index.hr.