in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ministar otvorio tunele presijecanjem vrpce u svojoj kancelariji

Objavljena fotografija

Mjere fizičkog udaljavanja nisu spriječile norveškog ministra da na uobičajen način ( ali opet u jednu ruku i na neuobičajen) otvori novoigrađene tunele „Hundvag“ i „Eiganes“. Naime, Knut Arild Hareide imao je proaktivan pristup tom problemu – vrpcu je presjekao u svojoj kancelariji.

Norveško ministarstvo saobraćaja objavilo je fotografiju Knuta samog u svojoj kancelariji kako presijeca vrpcu ispred kompjuterskog ekrana dok iza njega stoje baloni.

I tako je norveški ministar otvorio putni projekat u okviru velikog transportnog sistema Rijfast, koji čini najduža mreža tunela ispod površine mora na svetu dužine 14,3 kilometara.

Projekat „Rijfast“ je sada konačno završen, osam godina nakon početka radova, a koštao je 11,6 milijardi eura.

Veća ceremonija je planirana, ali je prvobitno odložena, a onda i otkazana zbog globalne pandemije koronavirusa, što je ostavilo ministra saobraćaja samog sa makazama, vrpcom, nekoliko balona i video-linkom sa drugom zvaničnicima.

– Ono što mi nedostaje kod otvaranja jeste što mogu da upoznam ljude i menadžere koji su realizovali ovaj fantastičan projekat. Umnogome je jedinstven i volio bih da mogu da im se zahvalim lično – rekao je Hareide za medijski servis NRK.