in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ruski ultramaratonac trčao oko kreveta više od deset sati

Veliki izazov

Rus Dmitrij Jakuknji, iskusni ultramaratonac, trčao je oko svog kreveta više od deset sati u pokušaju da kopira ultramaraton od 100 kilometara.

On je ovog mjeseca planirao da trči maraton u Sahari u dužini od 205 kilometara, ali se umjesto toga našao kod kuće u Vladivostoku pošto je trka odložena za septembar zbog pandemije koronavirusa.

Jakuknji je proveo 10 sati i 19 minuta trčeći oko bračnog kreveta u svom stanu. Pretrčao je nešto više od 100 kilometara.

https://www.instagram.com/p/B_HxcsBhx_I/?utm_source=ig_embed

Rekao je da ga je inspirisao Francuz koji je prošlog mjeseca trčao maraton na svom balkonu, ali je odlučio da ode korak dalje. Tračanje u skučenom prostoru bilo je veliki izazov.

– Počelo je da mi se vrti u glavi, noga me je boljela s jedne strane, tako da sam na svakih 10 kilometara mijenjao smjer u kojem sam trčao – rekao je Jakuknji za AP.

– Imao sam podršku porodice. Na ultramaratonu obično trčite s rancem u kojem je hrana. Ovdje sam morao samo da mahnem rukom i supruga bi nešto skuvala. Djeca su mi pružala moralnu podršku, a supruga je bila di-džej, sve vrijeme je mijenjala muziku – dodao je on.