in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Za svaki slučaj: Porodica našla način da se zaštiti od korone

Sve su isplanirali za naredne dvije godine

Većina nas se nada da će samoizolacija uslijed pandemije biti završena za nekoliko sedmica i da će se život vratiti u normalu. Ali, jedna porodica u Sjedinjenim Američkim Državama dovoljno se pripremila da može i godine da provede pod zemljom.

Porodica Gembalas je prije tri godine kupila bivši vojni bunker, napravljen od betona i čelika, u Južnoj Dakoti. Čak 575 ovakvih bunkera su se do 1967. godine koristili za skladištenje bombi i municije, navodi RT.

https://twitter.com/WritesSweeney/status/1247892138907463680

Imaju sopstveno napajanje (solarno, na vjetar, dizel generatori) i tekuću vodu, ali i dovoljno sušene i konzervirane hrane za čak dvije godine. Svaki vlasnik dobija svoj bunker za 35.000 dolara i tada ga može prilagoditi. Firma koja vodi lokaciju Vivos sebe smatra “rezervnim planom za čovječanstvo”.

Procijenjuje se da biste mogli da potrošite između 30.000 i 150.000 dolara, a neki od njih imaju raskošna kupatila, pune dnevne sobe i udobne spavaće sobe. Sudeći prema fotografijama na Vivosovoj veb-stranici, pomislili biste da su u pitanju hoteli sa četiri zvjezdice, a ne bunkeri, jer pojedini sadrže čak i teretane, bazene, kina i barove.