in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Najneobičnije mjere širom svijeta tokom pandemije koronavirusa

Veći dio svjetske populacije je u karantinu

Borbi protiv koronavirusa i dalje se ne vidi kraj, a za to vrijeme lokalne vlasti testiraju granice svojih zatvorenih stanovnika, od slanja helikoptera do prekidanja fudbalskih utakmica. Ovo su najneobičnije mjere širom svijeta.

https://www.instagram.com/p/B-aC1xRhCWi/?utm_source=ig_embed

Veći dio svjetske populacije je u karantinu, osim policajaca kojima su data veća ovlaštenja u nekim državama. Primjer vjerovatno najneobičnijeg rastjerivanja sa ulica je Indija, koja je čak opremila policiju kacigama u obliku virusa.

Tunis, koji je već spreman da šalje policajce robote na ulice, pojačao je kontrolu. Tokom vikenda je poslat vojni helikopter da prekine omladinsku fudbalsku utakmicu koja je prekršila nacionalnu naredbu o blokadi.

Video objavljen na društvenim mrežama pokazuje kako letjelica lebdi dovoljno nisko da podigne ogromne oblake prašine i onemogući igranje.

Policajci širom svijeta posebno su vodili računa o tome kako se ljudi ponašaju tokom lijepog vremena. U Velikoj Britaniji je policija u zasjedi čekala seoske izletnike tokom vikenda.

U Tasmaniji na primjer je policija upozorila potencijalne izletnike da će helikopterom nadgledati čak i najudaljenije kampove.

https://twitter.com/PetiteNicoco/status/1249398637567901696

U Britaniji je međutim došlo i do apsurdnih primjera, gdje su policajci prijetili da će gledati u kopini i u korpe potrošača kako bi utvrdili da li su namirnice bile neophodne.

Također, policija je u toj zemji upala jednom čovjeku u stan nakon što je prijaveljeno da pravi “nered”. Policija mu je upala bez maski, a onda utvrdili da je čovjek sam.