in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Prošetao 20 hiljada kilometara: Dosadila mu izolacija sa 20 djevojaka

Prekršio pravila

Tajlandski kralj je prošle sedmice prekršio pravila o izolaciji od koronavirusa i prešao oko 20 hiljada kilometara kako bi otišao u svoju zemlju na zabavu.

Kralj Maha Vajiralongkorn (67), koji se izolovao sa 20 djevojaka u hotelu u Bavarskoj, napravio je krug do svoje zemlje i nazad u samo 24 sata. Monarh, poznat i kao kralj Rama X, najprije se zaustavio u Cirihu u Švicarskoj, kako bi pokupio svoju ženu kraljicu Suthidu, koja se tamo samoizolovala, a zatim je ponovo odbacio na povratku. Potom se vratio u svoj harem u Grand hotelu Sonnenbichl u bavarskom Garmisch-Partenkirchenu, zimskom sportskom odmaralištu, koje je koristi tokom izolacije.

Tajlandskog kralja Maha Vajiralongkorna – zvanog Rama X – pokupio je Eurocopter UH-72A tajlandskih vazduhoplovnih snaga i vratio u hotel u Bavarskoj. Na Tajland je otišao kako bi proslavio Dan čakre – nacionalni godišnji praznik kojim se obilježava nastanak njegove kraljevske dinastije 1782. godine. U Bangkoku su ga dočekali premijer Praiut Chan-ocha i šef tajlandskih oružanih snaga Apirat Kongsompong i i pripremili raskošan banket. Viđen je kako odaje počast spomeniku kralju Rami I sa suprugom kraljicom Suthidom i princezama, piše metro.co.uk.

Uprkos kršenju izolacije u velikom stilu, na zabavi je rekao: ‘Za pandemiju niko nije kriv. Vlada mora riješiti problem razumijevanjem njegovih uzroka“

Kontroverzni monarh je kritikovan zbog svog načina života i zbog toga što je odlučio da provede izolaciju u Njemačkoj umjesto sa svojim narodom. Ali, prema tajlandskom zakonu, kritičari monarha se suočavaju sa 35 godina zatvora.

Rama X je proglašen je kraljem prošlog maja, skoro tri godine nakon očeve smrti, u šestosatnoj ceremoniji koja je koštala 25 miliona funti. Nakon što je postao kralj, preuzeo je kraljevsku suprugu, ali joj je ponovo oduzeo titulu, mjesecima kasnije zbog ‘nepoštenog’ ponašanja. Njegova sadašnja supruga, bivša telohraniteljica, njegova je četvrta žena. Svoj treći brak sa konobaricom držao je u tajnosti konobaricom sve dok nisu dobili sina 2005. godine.

Također je proglasio svoju pudlicu Foo-Foo, glavnim maršalom u tajlandskih vazduhoplovnih snaga, a kada je kućni ljubimac umro 2015. godine i njemu je dodijeljena četvorodnevna budistička sahrana.