in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ovaj labrador usrećuje umorne ljekare u bolnici

Potrebno im je nešto što će ih opustiti

Doktori, medicinske sestre i ostalo bolničko osoblje širom svijeta sada imaju više posla nego ikad prije. Zbog koronavirusa rade duge i naporne smjene i potrebno im je nešto što će ih smiriti i opustiti u pauzama. Kao “lijek”, tu je stigao pas Vini.

– Završila sam s pacijentom, pala na pod i tražila minut s njom –  rekla je liječnica jedne od bolnica u Denveru u SAD-u.

Labradorka koja trenira da bude pas pomagač starijima i djeci posjećuje bolnicu u Denveru i mazi se s ljekarima, medicinskim sestrama i ostalim bolničkim osobljem u pauzama. Oni kažu da ih to smiruje, a Vini uživa u njihovoj pažnji i maženju.

– Maženje psa nas smiruje u stresnim situacijama – rekla je njen trener Suzan Rajan. Ona ju je nedavno vidjela kako se vratila iz šetnje s ljekarom i tako je Vini počela da uveseljava i druge ljekare Trener vjeruje da psi imaju pozitivan uticaj na medicinske sestre i ljekare koji rade naporne smjene. A dokaz tome su i osmijesi na licima doktora i medicinskih sestara kada im Vini dođe u posjetu i zabavi ih i opusti u njihovim pauzama.