in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Blizancima dali imena Kovid i Korona

Rođeni usred pandemije

Iako pandemija koronavirusa većini ljudi nije donijela ništa lijepo, mladi roditelji iz Raipura u centralnoj Indiji odlučili su da svoje blizance rođene za vrijeme pandemije nazovu Korona i Kovid.

Majka Preeti Verma (27) za Hindustan Times otkrila je da su ta imena izabrali kako bi ih podsjetila na teške okolnosti u kojima su dobili dvoje zdrave djece. Dodali su, ipak, da će možda promijeniti odluku.

– Blagoslovena sam blizancima, djevojčicom i dječakom, u rano jutro 27. marta. Zasad smo ih nazvali Korona i Kovid. Rodila sam u teškim okolnostima pa smo suprug i ja htjeli da taj dan ostane zapamćen. Kad ih je i medicinsko osoblje počelo tako zvati, odlučili smo ih nazvati prema pandemiji – rekla je Preeti.

Opisala je i s čim su se morali nositi od trenutka kad su joj, kasno uveče, počeli trudovi do trenutka kad su se bebe rodile.

– Kasno uveče su mi iznenada počeli trudovi. Ne znam kako je moj suprug uspio da se snađe da hitna dođe po nas. Zbog izolacije zabranjen je saobraćaj i policija nas je nekoliko puta zaustavila, ali su nas pustili da nastavimo zbog mog stanja. Nisam znala šta će nas dočekati u bolnici budući da je već bila ponoć, ali ljekari i sestre su bili jako predusretljivi – ispričala je.