in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Naučnik koji pravi izum protiv korone imao nesreću: Zaglavili mu se magneti u nosu

Završio u bolnici

Australijski astrofizičar Danijel Rirdon, koji se nadao da će stvoriti uređaj koji bi spriječavao ljude da se zaraze koronavirusom, završio je u bolnici – nakon što su mu se magneti zaglavili u nosu.

Naime, Rirdon je želio da napravi ogrlicu koja bi reagovala ako bi vam ruke bile blizu lica. Nažalost, stvari nisu išle po planu.

– Moj izum je imao suprotan efekat. Neprestano je zujao ako magnet nije bio blizu – kaže Rirdon. Nasmijao sam se i privremeno odustao – rekao je on za BBC.

Kako kaže, tada je počeo nepromišljeno da stavlja magnete na lice. Prvo uši, zatim nozdrve – kao magnetni pirsing.

– Problem je nastao kada sam stavio magnete u drugu nozdrvu. Svi su se stegnuli, a oni na mom septumu su se zaglavili! – rekao je Rirdon.

Ipak, ostao je miran.

– U početku me je boljelo, ali nisam bio previše pod stresom – rekao je on i dodao da je počeo da biva sve nervozniji kada je shtvatio da neće biti baš lako da ih ukloniti sve.

– Nakon što sam iskoristio svoja posljednja dva magneta koji su se također zaglavili u uzaludnom pokušaju da uklonim one iz nosa, znao sam da sam u nevolji – rekao je Rirdon.

Uputio se u lokalnu bolnicu u Melburnu, gdje su, srećom po njega, ljekari uspjeli da ga konačno oslobode magneta, a on je napustio bolnicu relativno nepovrijeđen.

Istakao je da će najverovatniji odustati od pronalaska.

– Mislim da ću odustati i pustiti nekoga kvalifikovanijeg da to pokuša – kazao je Rirdon kroz osmijeh.