in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Zbog kornavirusa istrčao maraton u dnevnoj sobi

Kineska vlada agresivno podstiče ljude na fizičku aktivnost kako bi ojačali imunitet i borili se sa zarazom koja je odnijela više od 1.600 života i izazvala globalnu uzbunu

Strastveni atletičar iz Kine istrčao je ultramaraton u svom dnevnom boravku dok brojni njegovi sunarodnici, zatvoreni u stanovima zbog korona virusa, očajnički pokušavaju da ostanu u fizičkoj formi, prenose agencije.

Kineska vlada agresivno podstiče ljude na fizičku aktivnost kako bi ojačali imunitet i borili se sa zarazom koja je odnijela više od 1.600 života i izazvala globalnu uzbunu.

Većini od 1,4 milijarde Kineza rečeno je da ne izlaze iz domova, a dvorane i fitnes klubovi zatvoreni su. Ljudi se zato na društvenim mrežama takmiče u tome koliko bočica vode mogu da podignu umjesto bučica, koliko sklekova i trbušnjaka mogu da naprave…

Pan Šancu s lakoćom bi osvojio nezvaničnu zlatnu medalju pošto je u stanu istrčao 66 kilometara za šest sati i 41 minut. Ima aplikaciju s podacima koja to dokazuje, a snimio je i video kako trči oko namještaja u stanu.

– U početku malo mi se vrtjelo u glavi, ali navikao sam se poslije toliko mnogo krugova- rekao je 44-godišnjak iz Hangžoua.

Drugom prilikom istrčao je 30 kilometara u mjestu, u svom kupatilu, i to uživo prenosio na internetu. Kaže da time želi da podstakne i druge osuđene da vrijeme provode u svojim stanovima.

Kineske vlasti pokrenule su kampanju u kojoj njihovi olimpijci demonstriraju stanovništvu kako da ostanu “fit” u “zarobljeništvu” svojih domova. Stolovi, stolice i dovratnici mogu na razne načine da posluže za vježbanje.