in

LOVELOVE

Nova opcija za iPhone: Mobitelom ćete moći otključati automobil

Ove mogućnosti će moći dijeliti i s prijateljima i porodicom

Ova karakteristika uključivat će i alat koji će omogućiti ljudima podijeliti pristup svom automobilu s drugima, sudeći prema blogu 9to5mac, koji je pronašao dokaze o novim karakteristikama u iPhoneovom kodu.

Detalji su otkriveni  u novom modelu iOS 13,4, koji je programerima tek pušten kao beta verzija. U njegovom softveru skrivena su uputstva za CarKey koja, kako se čini, Apple priprema i za iPhone i za Apple Watch.

Prema izvještajima, ovaj alat bi se mogao koristiti u svemu kao i običan ključ: ne samo za otključavanje i zaključavanje auta, već i za njegovo pokretanje.

Korisnici će moći koristiti svoje mobitele i satove kao ključeve, bez potrebe da se prethodno identificiraju i potvrde autentičnost putem svog lica.

Ova opcija bi, također, osigurala i to da ljudi ne ostanu izvan automobila ako im se mobitel isključi, jer bi funkcionirala čak i kada je mobitel isključen.

Korisnici će ovu opciju moći postaviti tako što će pokrenuti aplikaciju Wallet, a zatim će biti potrebno imati aplikaciju proizvođača svog automobila kako bi nastavili proces.

Oni će na svojim uređajima imati i čitač koji samo treba postaviti u automobil tijekom početnih instaliranja i moći će ga automatski otključati.

Ove mogućnosti će moći dijeliti i s prijateljima i obitelji. Naime, mogu ih nazvati preko aplikacije Wallet i dati im mogućnost pristupa otključavanju vozila sa svog uređaja.

Zapratite nas na Facebook stranici: Noob.ba