in

TUGYTUGY

Neizlječivi instagramitis: Oni se bogate na račun oboljelih

Koronavirus oduzima živote, a influenseri prate trend kako bi imali više pratilaca

Ukoliko u tražilicu na Instagramu upišete pojam ‘koronavirus’, ta će vam društvena mreža izbaciti nešto više od 200 hiljade rezultata. Ima tu svega, od informacija o virusu koji se nezaustavljivo širi svijetom, do, pogađate, fotografija influencera koji hashtag #coronavirus koriste kako bi si povećali broj pratitelja.

To su fotografije kakve najčešće objavljuju influenceri kako bi se pohvalili svojim sjajnim životima i putovanjima, samo s – maskama na licu.

Jedan od njih je i njemački influencer Fitness Oskar koji je objavio tipičnu ‘instagramersku’ fotografiju poljupca sa svojom djevojkom na kojoj oboje nose maske.

– Molimo se da će epidemija uskoro završiti. Moja djevojka i ja u javnosti se ljubimo isključivo s maskama. Ne bojim se virusa, ali nosimo maske kao i 90% ljudi na Tajlandu, napisao je Fitness Oskar ispod objave.

Trendu se priključio i neslavni YouTuber Logan Paul koji je objavio fotografiju s djevojkama koje nose gas maske, uz objavu ‘Je*** koronavirus!’

Logan Paul našao se na udaru svjetske javnosti kad je 2018. godine objavio video u kojem se šprdao s tijelom muškarca koji je u japanskoj šumi počinio samoubistvo. Tada su s njim saradnju prekinuli brojni klijenti, a Logan se na neko vrijeme povukao sa scene.

Malezijsko-kineska influencerica Jeii Pong objavila je fotografiju u kojem predstavlja outfit uz, naravno – masku.

– Nemojte zaboraviti staviti masku i zaštitite se, napisala je Pong i za to dobila više od 32 hiljadu ‘lajkova’.

Ruski model Sonja Bucik objavila je fotografiju iz Japana i u objavi dodatno naglasila da se ne nalazi u Kini.

– Mislim da svi već znaju za kineski virus… Ne razumijem zašto mnogi misle da sam u Kini jer sam u Japanu, u Osaki, napisala je.

 

Brazilska ‘modna analitičarka’ Evelyn Marques podijelila je fotografiju iz Kine na kojoj nosi masku.

– Sve više vremena provodimo u kući, što zapravo uopće nije loše. Barem imamo vremena pročitati sve knjige i pogledati sve filmove nominirane za Oscara, kao i više raditi jogu i provoditi vrijeme sa psima, napisala je.

Videograf Steven Divish ‘nabacio’ je crnu masku, kako bi mu se uklopila uz outfit.

Zapratite nas na Facebook stranici: Noob.ba