in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Na putu za premium društvo: Novi model ostavlja bez daha

U ponudi električni, benzin i dizelski motori

Mnogi će reći kako modeli iz B-segmenta sve više liče jedni na druge, ali, jasno, svi proizvođači žele biti po nečemu jedinstveni. Novi Peugeot 208 na startu se odlučio za izbor tri motora – električni, benzin i dizelski, koji prvi put izgledaju isto.

Najnovija generacija Peugeota 208 apsolutno odgovara globalnoj strategiji brenda koja ide u pravcu premium društva, odskače od konkurencije, prije svega, po svom oštrom i hrabrom dizajnu koji sa sobom donosi novi val energije i mladosti.

Mladolik izgled

Dodatno na svoj originalan i prepoznatljiv dizajn eksterijera, Peugeot 208 dolazi i s najnovijom generacijom PEUGEOT i-Kokpita koji sadrži 3D instrument-tablu i mnoštvo sistema sigurnosti koji su bili rezervirani za premium brendove.

Kako su naveli iz Peugeota, novi 208 ističe mladolik izgled i donosi svu svoju energiju, spontanost koja ističe vrijednosti Peugeot brenda. Dizajn ovog modela odiše samopouzdanjem, uparen s inovacijama i najnovijim tehnologijama.

 

Duži, širi i niži u odnosu na svog prethodnika, novi model je kreiran kao potpuno autentičan i prepoznatljiv gradski automobil, koji je svoj vizuelni identitet pojačao s tri atraktivne boje karoserije (plava, žuta i crvena) koje dodatno naglašavaju radikalan dizajn.
Novi Peugeot 208 dolazi s najnovijom platformom PSA grupacije CMP (Common Modular Platform), koja je posvećena modelima iz B i C segmenta.

Ključna riječ

Ekonomičnost je bila ključna riječ tokom razvoja nove 208-ice, a nova platforma je doprinijela smanjenju emisije CO2 uz pomoć smanjenja težine, poboljšane aerodinamike i optimizacije pogona. Ova platforma također pruža povećan komfor (još bolja zvučna izolacija uz niži nivo vibracija) kao i nivo sigurnosti kroz uvođenje aktivnih i pasivnih sistema sigurnosti i u nižim nivoima opreme kao standard.

 

Najviše norme

Svi motori ispunjavaju najviše euro 6.d norme, a u ponudi su benzinski Puretech motori od 1.200 kubika sa 75, 100 i 130 KS, pri čemu su dva jača motora u ponudi i s automatskim osmostepenim mjenjačem. Dizel verzija sa 1.5 Hdi motorom i 100 KS je uparena s manuelnim šestostepenim mjenjačem.

Zapratite nas na Facebook stranici: Noob.ba