in

Šokantno otkriće: Putinov doktor progovorio o tome šta sve ostavlja ozbiljnim posljedice na zdravlje

Trafostanice bi trebalo da budu bar 1.500 metara od naselja, a one se često nalaze i na 50 metara

Akademik  Bogdan Vladimirovič Gorodiski  koji je na čelu naučnog instituta pri administraciji ruskog predsjednika Vladimira Putina, nosioca najviših ruskih odlikovanja, člana Ruske i Evropske akademije prirodnih nauka nedavno je gostovao u Srbiji.

Pad imuniteta

Član medicinskog tima predsjednika Rusije održao je predavanje u Subotici o imunitetu i uzrocima svih bolesti.

– Pad imuniteta za posljedicu ima oko 3.000 bolesti, a hronični stres i uticaj elektromagnetnih polja iz savremenog okruženja najčešći su uzroci – rekao je doktor.

– Za snažan i zdrav organizam neophodno je piti 30 mililitara vode na kilogram težine, posljednji obrok treba da bude oko 19 sati, a mikrotalasnu rernu izbacite iz svojih domova- između ostalog kazao je Gorodiski.

Postoje fizičko i mentalno zdravlje, koji su, po mišljenju doktora, neraskidivo vezani.

– Medicina 21. vijeka je pred velikim izazovom, jer postojećim metodama ne može da riješi problem degeneracije ćelija i ubrzanog starenja organizma – kazao je dr Gorodiski.

– Potrebno je da koristimo metode koje će taj proces preokrenuti u proces regeneracije, obnavljanja organizma. Osim toga, drugi veliki problem, kako kaže ruski akademik, čine tihe i spore, gotovo neprimjetne infekcije, koje mnogi ne znaju da imaju. Baš one mogu da budu uzročnik teških oboljenja poput hroničnog herpesa koji vremenom dovodi do multiple skleroze.

Ozbiljan uticaj elektromagnetnih polja

– Veliki problem je uticaj elektromagnetnih polja koja nas okružuju – naglasio je dr Gorodiski.

-Primjera radi, trafostanice bi trebalo da budu bar 1.500 metara od naselja, a one se često nalaze i na 50 metara. Njihov uticaj na čovjeka je ozbiljan. Kada mobilni približimo uhu štetno zračenje prodire u mozak na dubini od šest do osam centimetara i isključuje imuni i endokrini sistem organizma.

Običan kompjuter zrači osam tipova zračenja koji uništavaju nervni sistem i utiču na štitastu žljezdu stvarajući probleme u organizmu. Tu su i stanice mobilne telefonije, radio-aparati i televizori, jer utiču na bolesti nervnog sistema. Ljudi ne razmišljaju o tome da često i mjesto na kome žive narušava njihovo zdravlje. Ima mnogo geopatogenih zona. Stres je takođe izuzetno opasan zato što uništava endokrini i imuno sistem. Naročito život u konstantnom stresu-kazao je.

Savjeti za bolje zdravlje

Zdrave navike koje pomažu imunolog svjetskog renomea poručio je i da je tajna dobrog zdravlja u jednostavnim navikama koje bi svaki čovjek mogao da primjeni. To su, na primjer, pravilno disanje, uzimanje dovoljno kvalitetne vode, umjerena i zdrava ishrana, šetnja, plivanje, vedre i pozitivne misli, i molitve.