in

Od zadivljujuće akcije, horora, komedija do bure emocija: Filmovi koje ne bismo trebali propustiti u 2020. godini

Na neka od ovogodišnjih ostvarenja ne bismo trebali dugo čekati. Iako su neki filmovi već stigli u kina, ove godine će za svakoga biti ponešto, od zadivljujuće akcije, horora,komedija do bure emocija. Donosimo vam neke od  filmskih naslova 2020. koje ne smijete propustiti.

The Perfect Candidate

Saudijsko ostvarenje koje nam predstavlja nedaće žena u rigidnom društvu. Junakinja filma je doktorica, čija će pobjeda na lokalnim izvorima izazvati buran slijed događaja.

Svjetionik (The Lighthouse)

Od redatelja filma Vještica iz 2015., od kojeg nam se ledila krv u žilama, stiže zastrašujući psihološki triler. Willem Dafoe i Robert Pattinson tumače dvojicu čuvara svjetionika na udaljenom otoku, koji počinju gubiti razum.

Misbehaviour

Ova komedija nam dočarava događaje s izbora za Miss svijeta 1970., kada, pod kontroverznim i Haotičnim okolnostima, pobjeđuje Miss Granade, koja je tako postala prva crnkinja s titulom najljepše žene svijeta, prenosi The Guardian.

No Time to Die

Ovo će biti 25. izdanje na velikom platnu o Jamesu Bondu u produkciji Eona, a kako se čini, i posljednje s Danielom Craigom u naslovnoj ulozi.

1917

Ova epska ratna drama podsjeća na Spašavanje vojnika Ryana, a odvija se tokom Prvog svjetskog rata. Režiju potpisuje Sam Mendes, tvorac čuvenog Vrtloga života, koji je inspiraciju za scenarij pronašao u istinitoj priči o junaštvu svog djeda romanopisca, Alfreda Mendesa.

One su bombe (Bombshell)

Film svjedoči o istinitim događajima koji se tiču Rogera Ailesa, nekadašnjeg vodećeg čovjeka Fox Newsa, optuženog za seksualno zlostavljanje novinarki zaposlenih na Foxu. Glavne junakinje su na misiji razotkrivanja njegovih zlodjela, a tumače ih Charlize Theron, Nicole Kidman i Margot Robbie.

Priča sa zapadne strane (West Side Story)

Čuvenu muzičku romansu iz 1961. oživljava Steven Spielberg, dok su uloge zaljubljenog para, Tonyja i Marije, pripale Anselu Elgortu i Rachel Zegler.

Parasite

Južnokorejsko ostvarenje koje je već osvojilo Zlatnu palmu u Cannesu. Ovo satirično remek-djelo govori o porodici koja se mora spasiti od bijede, pa se zajedno zapošljavaju kao posluga kod jedne bogate porodice. Ono čega njihovi poslodavci nikako nisu svjesni je da su svi članovi posluge u srodstvu.