in

Ubisoft pomaže pri rekonstrukciji Notre Damea, PC verzija Assassin’s Creed Unityja trenutno je besplatna

Incident koji je prije nekoliko dana zadesio parisku katedralu Notre – Dame ostavio je mnoge bez riječi, nakon što je dobar njen dio nestao u plamenu. Odmah su pokrenute brojne akcije i skupljaju se donacije za pomoć pri rekonstrukciji katedrale, a na popisu velikodušnih donatora našao se i Ubisoft.

Naime, Ubisoft je za rekonstrukciju Notre-Damea donirao €500,000, a prema najnovijim informacijama, igra Assassin’s Creed Unity bi zbog svoje vjerne rekreakcije Pariza i same katedrale trebao poslužiti prilikom ponovne gradnje. Sami nacrti katedrale kojima raspolaže Ubisoft i koji su korišteni prilikom razvoja igre, navodno su najvjerniji i najbolji koji se mogu iskoristiti.

Ovo je još samo jedan dokaz u nizu da su video igre postale dio svakodnevice čovječanstva i da su mnogo više od puke zabave. Ubisoft je već u nekoliko navrata pokazao kako igre na poseban način mogu promovirati povijest općenito.

Kako bi svim igračima omogućili da barem virtualno posjete Notre-Dame, iz Ubisofta su odlučili putem Uplaya pokloniti igru Assassin’s Creed Unity. Priliku da ugrabite svoj besplatni primjerak igre iz 2014. godine, imate do 25. aprila.