in

Activision Blizzard prati svoje zaposlenice koje žele ostati trudne

Imidž kompanije Activision Blizzard početkom 2019. bio je narušen time što je čelništvo kompanije otpustilo više od 800 zaposlenika. Od tada je kompanija očito krenula s nekim pokušajima osvjetljavanja “obraza”, a jedan od takvih je saradnja s kompanijom Ovia Health. Naime, ispada da Activision Blizzard brine za zdravlje svojih radnika, a kako bi ga poboljšao plaća im da koriste aplikaciju Ovia kojom se bilježe podaci o njihovom psihofizičkom stanju.

Ideja je sljedeća: Blizzard zaposlenicima plaća po jedan dolar dnevno da pomoću aplikacije vode računa o svom zdravlju. Sudjelovanje u praćenju je dobrovoljno, a podaci su anonimni. U prvom redu aplikacija je zamišljena za ženski dio populacije koji ima ili u skorijoj budućnosti planira imati djecu.

U Activision Blizzardu vjeruju kako praćenje zdravlja zaposlenica može indirektno pomoći poslovanju kompanije pod motom “Bolje spriječiti nego liječiti“. Kako kažu, zdrave majke imaju zdravu djecu, a zdrava djeca omogućuju zdravim majkama da nesmetano rade. Dobro, ne kažu to baš tim riječima, ali to je suština onoga što žele postići.

Plus, uštede – jer ako se u Activision Blizzardu išta više cijeni od zdravlja onda je to novac. Tvorci aplikacije Ovia tvrde kako žene koje prate svoje zdravlje imaju manji rizik od prijevremenog poroda ili potrebe za porodom carskim rezom, što je odmah financijski dobro i za obitelj i za poslodavca.

Ne znam koliko je ovo pozitivno za imidž tvrtke, ali iz Activisiona tvrde kako su neke njihove zaposlenice imale pozitivno iskustvo s ovom praksom – oko dvadesetak njih ostalo je trudno nakon korištenja aplikacije premda im je prethodno bilo rečeno kako su neplodne.