in

Tinejdžeri na videoigre troše više nego ikad

Prema novom polugodišnjem izvještaju “Taking stock with teens” investicijske banke i kompanije za upravljanje imovinom Piper Jaffray, američki tinejdžeri troše najviše novca u historiji na videoigre, a na samo dvije stvari spremni su potrošiti više.

Čak 14% svih prihoda američki će tinejdžeri potrošiti za videoigre, mikrotransakcije u njima ili za računala i konzole za igranje.

Porast je to za tri posto od prijašnjih 11, koliko je iznosio prosjek prošlih godina. Videoigre su trenutno na trećem mjestu potrošnje tinejdžera, a ispred njih su samo hrana i odjeća.

Tomu su u velikoj mjeri pridonijele i besplatne igre koje omogućavaju igračima da kroz mikrotransakcije kupe novu odjeću za svoga lika, neki predmet ili drugu pogodnost u igri.

Megapopularni Fortnite jedna je od tih igara i s bazom od 250 miliona igrača sigurno ima velik doprinos u tome. League of Legends, Apex Legends i Dota 2 samo su još neke od najpopularnijih besplatnih igara koje bilježe ogromnu zaradu od mikrotransakcija. Naravno, mikrotransakcije nisu rezervirane samo za besplatne igre, danas ih u svojim igrama nude brojni izdavači.

Videoigre su sve češće usluga, a sve rjeđe proizvod i to odgovara navikama tinejdžera kojima je najveći problem izdvajati, primjerice, velik iznos za nove igre ili konzole. Developeri tako pružaju uslugu, novi sadržaj, misije, ciljeve i nove predmete, koji igru drže svježom i igrači joj se zbog toga vraćaju te kroz mikrotransakcije u njoj troše novac kako bi došli do novog sadržaja.