in

Fortnite dobiva respawn mehaniku, baš nimalo sličnoj onoj u Apex Legends

O respawnu u žanru battle royala nije se nešto posebno razmišljalo tako dugo dok se nije pojavio Apex Legends, naslov koji je tu mehaniku domišljato integrirao uz pomoć takozvanih beacona, odnosno stanica na kojima je moguće oživiti suborce. Ubrzo nakon, tvorci Fortnitea počeli su i sami pričati o tome kako i oni namjeravaju pridodati nešto gotovo, ali ne baš u potpunosti različito od mehanike u Apexu Odlučeno je tako da će već sljedećom zakrpom pridodati Respawn Vanove, odnosno stanice, pardon kombije, na kojima će biti moguće oživjeti suborce.

Evo kako će to izgledati. Nakon što vam suborac umre, s njegovoga tijela možete pokupiti dog-tag reboot karticu te onda, kako biste ga oživjeli, tu karticu nosite do beacona, pardon kamiona, koji će vam oživjeti suborca kojemu je taj dog-tag, pardon ta kartica, pripadala.

Ali, pazite. Kad dotaknete kombi, oglasit će se alarm (radi se o novom modelu kombija – ABS, servo, protuprovalna oprema uključeni) koji će obavijestiti neprijatelje o vašoj lokaciji. To je, recimo, nešto čega u Apexu nema pa će tako u Fortniteu svako oživljavanje donositi i svojevrsni rizik, a samim time vama pružiti izliku da ne oživljavate naporne debile, pardon suborce. (hcl.hr)