in

Skoro pa osam godina stari Minecraft i dalje oduševljava uspjehom

Dobar dan. Na današnjem predavanju iz statistike dotaknut ćemo se Minecrafta, velikoga graditeljskog naslova koji je s nama još od 2011. godine.

Danas je Minecraft moguće zaigrati praktički na svakoj platformi (između ostaloga i na Raspberry Piju), a zaigralo ga je preko 150 milona igrača. Ipak, verzija za PC bila je originalna verzija, ona na kojoj se Minecraft inicijalno afirmirao i proslavio. Zanimljivo je stoga za primijetiti (a radi se o činjenici s kojom se tvorci zasigurno ponose) da je ovih dana Minecraft za PC prešao granicu od 30 miliona prodanih primjeraka. Vrijedi primijetiti da je to broj prodanih primjeraka koji je uspjelo premašiti desetak naslova – ali na svim platformama, a ne samo jednoj.

Kad je Minecraft tek izašao pa kad se tek počelo pričati o tome kako bi ona mogla postati novim hitom, vjerovatno je malo osoba smatralo da će se raditi o uspjehu ove magnitude. A vidite gdje smo sad. Ako je vjerovati podacima s Wikipedije, Minecraft je tako trenutno drugi najprodavaniji naslov u svijetu – odmah iza Tetrisa.

Statistike o prodanim primjercima za PC možete pratiti na službenim stranicama. (hcl.hr)