in

Hladni rat postaje vruć sukob u igri zvanoj ’83

Nakon što su nam demonstrirali akciju u Vijetnamu unutar Red Orchestra serijala, Antimatter Games pripremaju novu pucačinu zvanu ’83 koja će također biti okrenuta prema realizmu. No radnja će biti smještena u osamdesetim godinama prošloga stoljeća, odnosno alternativnu historiju u kojoj je došlo do sukoba NATO snaga i Varšavskog pakta. Kad neće Battlefield – ima ko hoće.

Baš poput njihove prethodne igre, i u ovoj će se sukobi odvijati na povećim mapama pa će mečevi imati po 80+ igrača. Također će biti dostupna i vozila na zemlji te u zraku uz standardno puškaranje na nogama, no o kojim se tačno primjercima radi još nije poznato.

Ono po čemu bi se ’83 još trebao isticati su stalne bitke iliti Persistent Warfare. Svaka bi bitka trebala utjecati na stanje rata uz korištenje Big Data analize i analitike, što bi u konačnici trebalo utjecati i na sadržaj poslije izlaska igre. Samim time, svaki bi igrač mogao utjecati na svijet izvršavajući zadaće po mapama. Iako ovo zvuči interesantno na papiru, trebat ćemo se strpjeti do izlaska igre i vidjeti koliko će zapravo to biti kvalitetno odrađeno.

Platforme za sada nisu poznate kao niti datum izlaska, no možemo pretpostaviti kako će PC izdanje igre sigurno biti glavno, a konzole ostaju upitne. (hcl.hr)