in

Stranded Sails je šarmantni spoj Stardew Valleya i gusarske tematike

Ako ste ljubitelji igra gdje nešto gradite i uzgajate – ne može bolje od Stardew Valleya. Ono što mu je nedostajalo, a da to nismo nismo ni znali su definitivno gusari. A upravo takvom ćemo se tematikom baviti u novoj farmerskoj igri otvorenog svijeta imena Stranded Sails – Explorers of the Cursed Islands.

Igru ćete započeti nasukavanjem na pusti otok usred misterioznog arhipelaga. Krajnji cilj igre bit će vam biti sagraditi brod i odvesti sebe i posadu natrag u civlizaciju. No između nasukavanja i izgradnje broda čekaju vas aktivnosti poput izgradnje kampa, sakupljanja resursa, bavljenja poljoprivredom i i istraživanja otočja.

Osim zabavne gameplay petlje, igra će ponuditi i zanimljivu priču te borbu protiv natprirodnih prijetnji ukletog otočja, a sve to upakirano u šarmantne nisko-poligonalne vizuale. Više detalja o samo igri možete pronaći na službenoj Steam stranici na koji igra stiže u drugom kvartalu ove godine. Planirana je i inačica igre za Nintendo Switch, ali njen datum izlaska zasad nije poznat. (hcl.hr)