in

Xbox One bi uskoro mogao postati najjeftinija konzola na tržištu

Ako je vjerovati svježim glasinama, Xbox One konzola dobit će novi model već ovoga proljeća i mogao bi to biti najjeftiniji model na tržištu.

Nova Xbox konzola navodno nam stiže već u petom mjesecu, otkriva stranica Thurrott.com. Doduše, nemojte se previše uzbuđivati – ne radi se o novoj generaciji Xboxa već o novom modelu Xbox One (S) konzole.

Prema dosadašnjim glasinama, to je model koji neće imati čitač diskova, odnosno Blu-ray medija.

Takozvani Xbox One S All-Digital Edition igre će pokretati isključivo u digitalnom izdanju preko ugrađenog tvrdog diska. Konzola će biti namijenjena primarno za uslugu Xbox Game Pass, ali i nadolazeći Project XCloud.

U teoriji bi to trebala biti najjeftinija Xbox konzola do sada, i najjeftinija kućna konzola na tržištu. Bilo bi očekivano da konzola dolazi s diskom kapaciteta 1 TB jer se Xbox One S od 500 GB više ne proizvodi. S obzirom da se cijene Xboxa na našem tržištu kreću oko 500 KM, moguće je da će uz ovaj model pasti ispod te cijene.

Izvori glasina kažu da će narudžbe za konzolu krenuti već sredinom četvrtog mjeseca, što znači da bi ju Microsoft mogao predstaviti već ove nedjelje kada izlazi nova epizoda njihovog programa Inside Xbox.