in

Engleski nogometni savez traži FIFA igrače za reprezentaciju

Engleski nogometni savez upustio se u okupljanje esport reprezentacije koja će predstavljati zemlju na prvom ekshibicijskom turniru u FIFA-i 19 naziva eNations Cup na kojem će nastupiti 16 pozvanih reprezentacija iz cijelog svijeta.

Uz pomoć ESL-a, jedne od najvećih esport kompanija na svijetu,  Engleski nogometni savez će prvo organizirati online kvalifikacije, a zatim 14. marta i glavni turnir s kojeg će dvojica najboljih predstavljati zemlju na nadolazećem turniru u FIFA-i. Jedini preduvjet je da ste Englez i da ste stariji od 16 godina. Traže se po jedan igrač za PlayStation 4 i Xbox One diviziju.

“Engleski nogometni savez ponosi se time što je moderna i inovativna organizacija koja teži uključivanju i nadahnjivanju svih generacija nogometnih navijača”, rekli su tim povodom iz vrha Saveza. Nova će reprezentacija Engleske nositi naziv eLions.

eNations Cup novi je turnir u FIFA-i 19, na čijem će se prvom izdanju natjecati 16 pozvanih reprezentacija koje će zastupati sve konfederacije u sklopu FIFA-e. Novi turnir bit će dio FIFA 19 Global Series serije turnira na kojima se skupljaju bodovi za odlazak na FIFA eWorld Cup. Englezi su već sad prava sila u FIFA-i 19, a najbolje rangirani igrač svijeta Donovan “F2Tekkz” Hunt je također Englez.

Electronic Arts i FIFA žele na ovaj način uključiti i same saveze te nacionalne momčadi da budu zastupljenije u FIFA esportu.

Brojne nogometne lige na svijetu, uključujući Premiership, već imaju vlastita esport natjecanja u FIFA-i, uskoro će ga dobiti i Liga prvaka, a potom bi trebalo slijediti Europsko prvenstvo. Cilj je jasan: tamo gdje ima nogometa uvesti FIFA esport, bilo da se radi o klupskom ili nacionalnom nogometu.  (Index.hr)