in

Square Enix će ove godine izdati novi veliki naslov – očekuje li nas konačno Final Fantasy VII Remake ili Avengers?

Square Enix već nekoliko godina radi na dvije velike igre o kojima i nakon nekoliko godina njihovog razvoja znamo jako malo. Naravno, govorimo o Final Fantasy VII Remakeu i Crystal Dynamicsovom Avengers Projectu, no sudeći prema najnovijim informacijama, jedna od ove dvije igre mogla bi se u prodaji pojaviti tokom ove godine.

Naime, predsjedik Square Enixa Yosuke Matsuda spomenuo je tokom posljednje finansijske konferencije kako Square Enix tokom ove godine planira izdati veliki naslov. S obzirom da smo unatrag zadnjih šest mjeseci vidjeli izlazak Shadow of the Tomb Raider i Kingdom Hearts III igara te da Square Enix trenutno nema neke druge velike naslove u razvoju, za očekivati je da bi ta misteriozna igra koja će izaći ove godine definitivno mogla biti jedna od dviju gorespomenutih.

Matsuda prilikom svog izlaganja nije otkrio nikakve detalje koji bi nam mogli dati nagovještaj o kojoj od navedenih igara se radi, no svakako je naglasio da ćemo njeno razotkrivanje vidjeti tijekom ovogodišnjeg E3 sajma. Ako ćemo već nagađati o kojoj bi se igri moglo raditi, nekako smo skloniji mišljenju da su Crystal Dynamicsovi Avengersi ipak bliže izlasku nego remake legendarne sedmice…

(goodgame.hr)