in

Pogledajte kako počinje Bayekovo putovanje u Assassin’s Creed: Origins

Izašao je dugo očekivani novi nastavak veoma uspješne franšize Assassin’s Creed: Origins, u kojem ovaj put avantura zauzima mjesto u drevnom Egiptu.

Prethodne igre iz pomenute franšize su bile jako dobro prihvaćene među igračima, pa tako ova igra broji veliku armiju fanova.

Od Jerusalema i Templara. Zatim renesansnog Rima, Venecije i avantura slavnog lika Ezio Auditore da Firenzea. Potom putovanja Karibima i borbe protiv pirata. Čuven Američke revolucije i ratova. Pa sve do Pariza i Londona.

Ovo su sve dosadašnje lokacije koje je ova igra i njeni developeri zauzela kao glavno poprište svojih avantura.

Sada je došao na red i Egipat. Kako kažu developeri – Tamo odakle je sve počelo. –

U Egiptu saznajemo kako je zaista nastalo bratstvo koje se kasnije razvilo u svim franšizama kao Assassin’s bratstvo, tj. tajno društvo koje se bori protiv zlih okupatora, imreratora i vladara, koji gledaju kako da okupe što veću moć u svojim rukama i pokore ostatak čovječanstva u svoje svrhe.

Bayeko je novi junak igre. On će nas voditi u novu fantastičnu avanturu kroz drevni Egipat. Na prvi pogled okoliš i piramide u Gizi izgledaju impresivno, zbog čega nam igranje ove igre neće vjerujem dosaditi i željet ćemo istražiti svaki ćošak ovog mističnog svijeta.

U nastavku pogledajte video koji pokazuje uvodni dio igre i početak avanture Bayeka