in

Super Mario Maker 2 dolazi na Nintendo Switch ovog ljeta

Originalni Super Mario Maker bio je skriveni dragulj. Dragulj je bio zbog svoje iznimne kvalitete, a skriven jer se nalazio na financijskoj olupini zvanoj Wii U koju je posjedovao mali broj igrača. Međutim, sinoć su iz Nintenda najavili kako donose nastavak te igre na Switch konzolu.

Naime, na svojoj Direct konferenciji je Nintendo najavio kako nam u šestom mjesecuna Switch stiže Super Mario Maker 2. Prikazali su nam nekoliko novina za igru u traileru. Jedna od njih je mogućnost sastavljanja levela da izgledaju kao oni u Super Mario 3D Worldu. U toj smo igri mogli igrati kao mačkasta verzija Marija, a to će nam biti dostupno i u Super Mario Makeru 2. Još jedan dodatak koji ćemo vidjeti u nastavku jest sposobnost dodavanja padina levelima, što su mnogi obožavatelji prve igre tražili od Nintenda.

Uz to, Super Mario Maker 2 imati će drugačiji sistem kontrola zbog nedostatka GamePad kontrolera koji se dobivao uz Wii U konzolu. Ne znamo hoće li se u ovom naslovu moći igrati leveli koji su napravljeni u prvoj igri. Još je hrpa stvari prikazana u traileru, pa bi najbolje bilo da bacite sami pogled.