in

Evo zašto je prebacivanje Metro Exodusa na Epic Games Store bio loš potez

Metro Exodus u izdanju za PC bit će jedna od “težih” igara što se tiče prostora za pohranu na disku. Za instalaciju igre trebat će oko 60 gigabajta slobodnog prostora pa se očekuje da ćemo toliko otprilike morati skidati ako igru kupimo digitalno. Nekima će to odgoditi igranje, ali zanimljivo je da će opcija ranijeg preuzimanja za Metro Exodus postojati u selektivnom obliku.

Naime, na Steamu će se Metro Exodus moći staviti na preuzimanje čitav dan prije nego igra službeno bude lansirana. Dakako, to vrijedi samo za igrače koji su igru na Steamu naručili prije drugog mjeseca. Kao što vjerovatno znate, tada je Metro Exodus odlukom izdavačke kuće Deep Silver postao privremena ekskluziva Epic Games Store platforme. Na toj platformi neće biti preload opcije.

U prijevodu, korisnici Steama moći će zaigrati Metro Exodus prije korisnika Epic Games Storea, iako ta igra više nije u prodaji na Steamu. S obzirom da ovakve stvari nipošto ne idu u korist onih koji žele kupiti igru, pitanje je koliko će se sporni potez isplatiti izdavačkoj kući Deep Silver. (hcl.hr)