in

Pokušali su dovesti Messija u Real Madrid u FIFA-i 19, a evo šta se dogodilo

Transfer Lea Messija iz Barcelone u Real Madrid vjerovatno nikad nećemo vidjeti, barem u stvarnosti, ali zato bismo mogli u najpopularnijoj nogometnoj igri današnjice. Koliko FIFA 19 zapravo realno simulira detalje iz nogometnog svijet i hoće li Messi u igri prijeći u Kraljevski klub i za koju cijenu?

YouTuber Rich Leigh potrudio se saznati pod kojim to uvjetima u Career modu u FIFA-i 19 Leo Messi prelazi u Real Madrid i je li to uopće moguće. Njegova prvobitna ponuda iznosila je 125 miliona funti, ali Messijev menadžer tražio je više, i to dosta više – 180 miliona funti.

Plaćanjem tog iznosa ne bi ostalo dovoljno sredstava za plaću. Nije prihvaćena ni ponuda od 144 miliona, ali na kraju, kako to obično biva u pregovorima, našli su se negdje na zlatnoj sredini i 158 miliona funti.

Slijede pregovori oko ugovora sa samim virtualnim Messijem. Zadovoljan je trogodišnjim ugovorom i odštetnom klauzulom od 275 miliona funti, iako to ni u igri vjerovatno niko neće platiti.

Kako je u Barceloni zarađivao 500 hiljada funti sedmično, dobio je istu ponudu i, na iznenađenje mnogih  prihvatio. Messi tako u FIFA-i 19 postane igrač Reala za 158 miliona funti, odnosno 180 miliona eura i jednaku plaću kakvu ima u Barceloni. Cijeli video možete pogledati na kanalu Rich Leigh. (Index.hr)