in

Nintendo Switch konačno će dobiti normalnu glasovnu komunikaciju

Ako se na Switch konzoli igrate u mrežnom multiplayeru, i pritom imate potrebu komunicirati s drugim igračima, onda znate da to na Nintendovoj platformi ne funkcionira kao na svim ostalim platformama nego za komunikaciju morate koristiti mobitel i odgovarajuću aplikaciju. Što znači da bez dodatnog splittera ne možete na slušalicama u isto vrijeme slušati i glasovnu komunikaciju i zvuk same igre. I da na taj način ne možete komunicirati s igračima na drugim platformama. I da je chat gotov ako vas netko tokom korištenja aplikacije nazove na vaš mobitel. Srećom, taj horor neće potrajati još dugo – barem ne u svim igrama.

Naime, firma Vivox, čija se tehnologija koristi za glasovnu komunikaciju u Fortniteu za Switch, odlučila je svim zainteresiranim proizvođačima igara ponuditi implementaciju jednostavnije glasovne komunikacije. Kad kažemo jednostavnije, mislimo na normalno rješenje – spojite headset na konzolu i to je to, nema nikakve potrebe za korištenjem mobitela kako su to stručnjaci iz Nintenda zamislili.

Uz već spomenuti Fortnite koji koristi Vivoxovu tehnologiju, normalni glasovni chat uskoro će dobiti igre SMITE i Paladins, a sigurni smo da će tehnologiju implementirati i ostale popularnije igre poput Rocket Leaguea i Minecrafta. Što se Nintenda tiče, bit će zanimljivo vidjeti hoće li oni ostati pri svojoj aplikaciji koja svijetu nije donijela ništa dobroga. (hcl.hr)